παρελθόν παρόν μέλλον
ΛΕΞΕΙΣ

Παρελθόν, Παρόν, Μέλλον

Ένα νέο ταξίδι αρχίζει…

Παρελθόν, Παρόν, Μέλλον…

Όλα είναι Ένα.

Μόλις γίνει η συνειδητοποίηση αυτή, όλα αλλάζουν! Ξεκινάω αυτό το νέο ταξίδι με λίγα λόγια για την πορεία που διανύουμε όλοι οι άνθρωποι. Κάθε πλάσμα πάνω στη Γη. Είναι αυτή η μοναδική διαδρομή για τον καθένα μας που τον κάνει αυτό που είναι: Ο μοναδικός εαυτός του.

Για αρκετό καιρό υποτιμούσα το παρελθόν και χωρίς να το καταλαβαίνω, παρέμενα σε αυτό αφού το κοίταζα όχι με τον σωστό τρόπο. Ένα παρελθόν φορτωμένο με μαθήματα. Αυτά που επέλεξε η ψυχή μου να πάρει για να φθάσω εδώ που είμαι σήμερα. Στο Παρόν! Μέχρι που, σε κάποια φάση της διαδρομής, ένας γήινος άγγελος μου είπε:

«Κοίτα πίσω και τίμησε το παρελθόν. Νιώσε περήφανη. Έκανες το καλύτερο που μπορούσες με δεδομένες εκείνες τις συνθήκες και την γνώση που είχες. Είσαι μια ηρωίδα. Συγχώρεσε τον εαυτό σου, συγχώρεσε τους άλλους, ελευθερώσου και προχώρα παρακάτω».

Αυτό, λοιπόν, είναι που λέμε κοιτώ από άλλη γωνία. Άλλη προοπτική. Άλλος τρόπος σκέψης. Αυτά τα πολύτιμα μαθήματα που ο καθένας μας έχει πάρει είναι που επιτρέπουν την ενσυναίσθηση, αλλά και την απόλαυση της ύπαρξής του. Της ζωής του!

Και με αυτόν τον τρόπο, καλοσωρίζω στο Anna stories, όλες τις ηρωίδες και τους ήρωες που έφθασαν εδώ, που άντεξαν και πέρασαν διάφορες δυσκολίες στην διαδρομή τους, που στέκονται ακόμα όρθιοι, πιο ζωντανοί από ποτέ. Το «Άννα – ιστορίες» είναι ιστορίες της καρδιάς. Με λόγια ή χωρίς λόγια. Με εικόνες, με τέχνη. Καθώς βρισκόμαστε στο εδώ και το τώρα και με ανάλαφρη την καρδιά, ας στρέψουμε το βλέμμα στο Μέλλον. Σ’ αυτό που βλέπουν τα μάτια της ψυχής, σ’ αυτό που δημιουργεί η σκέψη μας (ας είμαστε προσεκτικοί εδώ).

Ας είναι το πιο πρωτότυπο Μέλλον! Ας είναι το αδύνατο. Μα κυρίως το πιο Φωτεινό!

Άννα

Creative Commons License Η αναδημοσίευση φωτογραφιών και κειμένων του blog, επιτρέπεται μόνο έπειτα από άδεια του annastories.gr